HACCP voor starters

HACCP voor starters

Heeft u concrete plannen om een eigen horecazaak of bedrijf in de voedingsindustrie te beginnen?
Fantastisch! Dan zijn er honderd-en-één zaken waaraan u moet denken van een financiële planning tot uw huisvesting, van de inrichting tot de aankoop van de voedingswaren.Bent u op de hoogte van de HACCP wetgeving?

Een absolute must voor alle beginnende zaken in de horeca en voedingssector, is de correcte registratie en verwerking van voedingsmiddelen volgens de HACCP richtlijnen. Elke ondernemer – klein of groot – die in aanraking komt met voedingswaren heeft een verantwoordelijkheid om te werken volgens de regels van HACCP. Of je nu een bedrijf met 1 of 20 medewerkers hebt, voor iedereen gelden dezelfde controles en de procedures.

Bent u als startende ondernemer ook verplicht om een HACCP-plan op te stellen?

Absoluut! Een HACCP-plan is verplicht voor alle grootkeukens, horecazaken, traiteurs, detailhandel in voedingswaren, brood- en banketbakkerijen, groente- en fruitverwerkende nijverheid en kinderopvang met een eigen keuken. Bij een controle van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, moet u een HACCP-plan kunnen voorleggen en krijgt u een score die bepaalt of u voldoet aan de normen.

Wat moet er in een HACCP-plan staan?

  • Hygiëneplan: plan voor reiniging en ontsmetting
  • Temperatuurbeheersing
  • Ongediertebestrijding
  • Traceerbaarheid: Inkoop, ontvangst, opslag en bereiding producten
  • Registratie klachten en meldingen
  • Non-Conformiteiten
  • Allergeneninformatie

HACCP Coaching voor starters

Specifiek voor starters heeft de HACCP Coach een pakket uitgewerkt waarmee u snel en doeltreffend operationeel kan zijn. Alle registratiedocumenten, werkmethodes en wettelijke verplichtingen worden uitgelegd zodat u meteen van start kan gaan. Na de eerste opleiding kunnen we verder groeien via het HACCP Totaal Traject. De HACCP Coach zet u meteen op de goede weg, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Ik heb interesse in het HACCP starterspakket >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x