Nieuws

Digitale Temperatuur Metingen

Digitale Temperatuur Metingen

De HACCP-Coach is op zoek gegaan naar de ideale producten om haar klanten op een zo best mogelijke manier bij te staan. Voor alles waar temperatuurbeheersing mee gepaard gaat. Innovatief, makkelijk, ontzorgend & concurrentiële prijs

Lees meer
Ontvangst & Stockage

Ontvangst & Stockage

Een goed ingerichte en georganiseerde koeling en stock zijn de draaischijf van elke horecazaak en elk voedselverwerkend bedrijf. Lees hier de tips & tricks van de HACCP Coach

Lees meer
HACCP Light versus Full HACCP

HACCP Light versus Full HACCP

Wat te doen bij een versoepelde HACCP en wat te doen als je moet voldoen aan de volledige regels ivm HACCP

Lees meer
Het nut van HACCP-Coach

Het nut van HACCP-Coach

HACCP is wellicht bij iedereen in Horeca en catering bekend. Als voedselverwerker ben je verplicht een HACCP plan op te stellen. De overheid conroleert dit via het FAVV. Voor beginners lijkt het een hele last maar ook ervaren rotten kennen tijdens piekpunten hun HACCP-stress. Zeker als de wetgeving strenger wordt. Het geheim ligt in een combinatie van opleiding, de juiste documenten, een goede infrastructuur en geschikte methodes. En bij Annemie, uw coach in voedselveilgheid.

Lees meer
Validatie en verificatie, hoe zit dat juist?

Validatie en verificatie, hoe zit dat juist?

Na het opstellen van het HACCP-plan wordt overgegaan tot de validatie, dat wil zeggen een controle om na te gaan of dit plan wel degelijk geschikt is om de specifieke gevaren voor het product en zijn productlevensloop te beheersen.

Lees meer
Wat na een controle van het FAVV

Wat na een controle van het FAVV

Een controle gehad van het FAVV en je hebt opmerkingen gekregen. WAT NU?

Lees meer
Koken op verplaatsing Wat & Hoe

Koken op verplaatsing Wat & Hoe

Koken op verplaatsing. Privé feestjes, BBQ, bedrijfsfeestjes. Waar moet ik aan denken, hoe pak ik dit aan? Het FAVV heeft hier strikte regels rond. Wat zijn nu juist de richtlijnen van het FAVV wanneer je op verplaatsing werkt?

Lees meer
Materiaal en Voorwerpen in de voeding.

Materiaal en Voorwerpen in de voeding.

Nieuw KB van 12-06-2017 voor goedkeuring van materiaal en voorwerpen in de voeding.

Lees meer
Allergenen Wetgeving

Allergenen Wetgeving

Allergenen informatie in jouw onderneming. Sinds 13/12/2014 is het een verplichting van het FAVV. De bedoeling van deze regels is ervoor te zorgen dat consumenten altijd en overal toegang kunnen hebben tot informatie over mogelijke allergenen in levensmiddelen die ze kopen.

Lees meer
Voeding voorverpakken of toch niet.

Voeding voorverpakken of toch niet.

Voeding voorverpakt aanbieden of toch niet? Wanneer mag je voeding verpakt aanbieden en wat met dagverse verpakte voeding? Wat zeggen de richtlijnen van voedselveiligheid en het FAVV over voorverpakte voeding?

Lees meer
EEN HACCP AUDIT, HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

EEN HACCP AUDIT, HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

De HACCP Coach komt langs en zal op basis van de checklist van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, een gedetailleerd en professioneel HACCP rapport opstellen.

Lees meer
TRACEERBAARHEID IN MIJN BEDRIJF

TRACEERBAARHEID IN MIJN BEDRIJF

Traceerbaarheid in jouw onderneming. Het is een verplichting van het FAVV om een registratie bij te houden van je inkomende/uitgaande goederen. Traceerbaarheid is een hulpmiddel dat toestaat om producten terug te roepen wanneer ze onveilig zijn.

Lees meer
Reinigingsplan Hoe & Wat

Reinigingsplan Hoe & Wat

Een reinigingsplan in jouw onderneming. Hoe stel je dit op, wat is de correcte frequentie, welke producten zijn toegelaten. Het FAVV heeft hier strikte regels rond. Bovendien is een reinigingsplan een verplichting binnen de HACCP regels. Wat zeggen de richtlijnen van voedselveiligheid en het FAVV over een reinigingsplan?

Lees meer
Ongediertebestrijding in mijn onderneming

Ongediertebestrijding in mijn onderneming

Ongedierte in jouw onderneming. Je kan het missen als kiespijn! Lees hier de tips & tricks van de HACCP Coach:

Lees meer
Richtlijnen voor een professionele koeling

Richtlijnen voor een professionele koeling

Een goed ingerichte en georganiseerde koeling is de draaischijf van elke horecazaak en elk voedselverwerkend bedrijf! Lees hier de tips & tricks van de HACCP Coach:

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}