Allergenen Wetgeving

Allergenen Wetgeving

 

 

ALLERGIE / ALLERGENEN INFO

Allergenen informatie in jouw onderneming. Sinds 13/12/2014 is het een verplichting van het FAVV. De bedoeling van deze regels is ervoor te zorgen dat consumenten altijd en overal toegang zullen hebben tot informatie over mogelijke allergenen in levensmiddelen die ze kopen.

INFORMATIE OVER ALLERGIE IN MIJN BEDRIJF

-       Meer en meer personen hebben een allergie

-      Zorg ervoor dat de consument op elk moment de juiste informatie kan krijgen over allergenen

 

Voorverpakte levensmiddelen: 

-       Vermeld de aanwezige allergenen in de ingrediëntenlijst.

-       Benadruk de allergenen, zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van de ingrediëntenlijst

 

Niet-voorverpakte levensmiddelen:

-       Voorzie op de plaats van verkoop een voor de consument duidelijk zichtbare vermelding waarin vermeld wordt waar de allergeneninformatie teruggevonden kan worden en een waarschuwing dat de samenstelling van het levensmiddel kan wijzigen.

-       De allergeneninformatie kan zowel schriftelijk als mondeling gegeven worden. Stel in geval van mondelinge overdracht een schriftelijke procedure op die beschrijft hoe correcte informatie meegedeeld zal worden en leid het personeel hierover op.

 

HOE KAN IK MIJ IN ORDE BRENGEN

-       Zorg dat je van elk gerecht een technische fiche hebt (receptfiche)

-       Wij zijn aangesloten op een databank met ingrediëntenfiches van voedingsbedrijven

-       Na het ingeven in ons systeem ben je volledig in orde met de huidige wetgeving

-       Meerdere oplossingen mogelijk zoals informatie via tablet, menukaart, …

 

Had je graag meer informatie. Dan kom ik dit graag voor u ter plaatse uitleggen.

 

DENK ER AAN, ALLERGENEN INFORMATIE IS EEN VERPLICHTING!

 

Annemie Bert

HACCP-Coach
annemie.bert@haccp-coach.be
+32 496 41 41 33

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x