Koken op verplaatsing Wat & Hoe

Koken op verplaatsing Wat & Hoe

Koken op verplaatsing. Privé feestjes, BBQ, bedrijfsfeestjes. Waar moet ik aan denken, hoe pak ik dit aan? Het FAVV heeft hier strikte regels rond.

Wat zijn nu juist de richtlijnen van het FAVV wanneer je op verplaatsing werkt?

 

Het is niet altijd evident, de locatie kan voor een serieuze uitdaging zorgen. Lees hier de tips & tricks van de HACCP Coach:

-       Op verplaatsing gelden identiek dezelfde regels als wanneer je in je eigen keuken werkt.

-       Het kan dan ook voor extra stress zorgen om in orde te zijn met de HACCP regels.

-       Je moet alerter zijn en die aandacht geef je liever aan je gerechten.

-       Je werkt niet in je vertrouwde omgeving waar veel punten vanzelfsprekend zijn.

 

Check deze  tips & tricks voor koken op verplaatsing.

Tip 1) Vervoer van voeding moet in een gekoeld transport gebeuren, registratie niet vergeten.

Tip 2) Zorg voor voldoende extra koeling, huur zo nodig een extra koelcel. Ook hier zorg je weer voor de registratie van de temperaturen.

Tip 3) Voldoende verhitting van de voeding >60°

Tip 4) Indien nodig zorg je zelf voor voldoende proper water (jerrycan met een kraantje)

Tip 5) Reinigings-en desinfectiemiddelen niet vergeten

Tip 6) Afgesloten vuilbakken voorzien

Tip 7) Allergenen informatie ter plaatse hebben.

Heb je deze tips doorlopen en heb je nog vragen… Dan kan ik dit ter plaatse voor u komen bekijken.

____________________________________________________________________

Annemie Bert

HACCP-Coach
annemie.bert@haccp-coach.be
+32 496 41 41 33

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x