Wie ben ik?

Hallo, ik ben Annemie Bert, uw Coach in de voedselveiligheid!

Al meer dan 20 jaar heb ik gewerkt in grootkeukens, eerst als kok en later in verschillende leidinggevende functies waarin ik de keuken en het personeel moest aansturen steeds met het oog op een feilloze HACCP registratie. Sinds 2016 werk ik als zelfstandige en onafhankelijke HACCP Coach voor kleine horecazaken tot grootkeukens, van bakkerijen tot grote voedingverwerkende bedrijven.

HACCP: Van theorie naar praktijk

In mijn carrière heb ik een duidelijke evolutie gezien rond de hygiënewetgeving die steeds strenger wordt en waar het keukenpersoneel geconfronteerd wordt met striktere HACCP richtlijnen. Dat heeft mij getriggerd om in 2010 de opleiding ‘HACCP Hygiëne Consulent’ te volgen zodat ik zelf ook bewuster met deze materie kon omgaan en de theorie in de praktijk kon toepassen: etikettering, fifo (first in, first out), temperatuurregistratie, hygiëneplan, enz.

"Ik herinner mij nog levendig mijn eerste FAVV controle in het rusthuis waar ik toen hoofd van de keuken was. Altijd een stressmoment natuurlijk want het gaat toch om een onverwachte controle van de overheid. De resultaten van de controle waren zeer goed en ik was dan ook trots op mijn team. Het geheim van onze goede score? Aansturing, opvolging en coaching en dat is helemaal mijn ding!"

 

HACCP: Een bewuste keuze

Uiteindelijk gaat het niet alleen om op papier goede scores te krijgen, maar op de werkvloer moet het personeel betrokken worden om op een bewuste manier om te gaan met HACCP. Dat kan door een goede hands-on opleiding, door de juiste registratiedocumenten en methodes ter beschikking te stellen, de infrastructuur moet in orde zijn en uiteraard de mindset van het personeel, want zij moeten het tenslotte toepassen en uitvoeren.

"Uit ervaring weet ik dat vooral beginnend keukenpersoneel de hele HACCP registratie een extra last vindt, maar dat is het helemaal niet. Wanneer je de juiste tools gebruikt en bepaalde werkmethoden toepast, wordt HACCP een tweede natuur. Zelfs in drukke piekmomenten en midden in een service, kan je er toch voor zorgen dat bepaalde handelingen gestructureerd verlopen."


HACCP: Probleemoplossend en resultaatsgericht

Als HACCP Coach kom ik in de eerste plaats niet om met het vingertje te wijzen en de gebreken in de verf te zetten, maar wel om praktische tips en tricks te geven, documenten en registratiemethodes aan te reiken en het personeel te coachen. Mijn klanten zijn heel uiteenlopend van éénmanszaken tot grootkeukens in de horecasector. Ik heb een realistische kijk, ik ben open-minded en ik ga voor een resultaatsgerichte aanpak, een aanpak die rendeert zowel op korte als lange termijn.

 Heb jij of je team een extra HACCP duwtje in de rug nodig?

Neem contact op en we bespreken samen wat er nodig is >> 

Wie ben ik?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x